Prosjektering

Alle byggeprosjekter må planlegges godt for å sikre at alle krav ivaretas i byggeprosessen. IPDs tverrfaglige ingeniørteam har lang erfaring og kompetanse i å lage beskrivelser, tegninger, tekniske beregninger og metodevalg som underlag for byggherre og entreprenør. Vi har sentral godkjenning og ansvarsrett innenfor en stor bredde fagomåder i høyeste tiltaksklasse. Se ansvarsområder HER.

Vårt fagmiljø har erfaring fra komplekse og multidisiplinære byggeprosjekter med omfattende krav til samhandling. Vi kan også levere prosjekteringskoordinator og prosjekteringsleder.

 

Vi sørger for at kundens funksjonskrav ivaretas i prosjekteringsmaterialet. Dette foregår gjennom tett samarbeid med oppdragsgiver og resulterer ofte i en kravspesifikasjon. IPD Norway  tok tidlig i bruk BIM i planleggingen (3D-dataverktøy). Dette muliggjør at alle detaljer kan løses på tegnebrettet og man unngår feil på byggeplass. Prefabrikkering av moduler og elementer har blitt svært vanlig for å sikre god kvalitet og spare tid og kostnader. Prosjektering i BIM muliggjør at underleverandører kan tilpasse sine leveranser til millimeterpresisjon før det transporteres til byggeplass.

 

IPD Norway bistår i alle faser av et byggeprosjekt

  • Ide, skisse, konsept
  • Forprosjekt
  • Prisgrunnlag
  • Detaljprosjekt
  • Oppfølging av byggeprosjekt til overlevering